mapNaša lokacija
Provjeri na karti
mapSvagdanje mise u 7h
Nedjeljne mise u 9:45h i 11h
Slava Bogu na visini, a na zemlji mir ljudima dobre volje...

HODOČAŠĆE U PORTUGAL

HODOČAŠĆE U ORGANIZACIJI KATEDRALE SV. VIDA U PORTUGAL POVODOM 100 GODINA OD GOSPINA UKAZANJA 

 FATIMA – LISABON  19.-23.05.2017. 

19.05.(petak)  RIJEKA – VENECIJA – LISABON – FATIMA  Misa u Katedrali sv. Vida u 07:00 sati te polazak sa Jelačićevog trga u  08:00 sati, vožnja kroz Sloveniju i Italiju te posjet nacionalnom talijanskom marijanskom Svetištu Monte Grisa.

Nastavak puta do aerodroma u Veneciji. Dolazak na aerodrom 2 sata prije leta, obavljanje formalnosti te u 20:10 let za Lisabon. Dolazak u Lisabon u 22:15 po lokalnom vremenu. Vožnja autobusom prema Fatimi, koja je uz Lourdes, najpoznatije i najvažnije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. prije 100 godina i čiju obljetnicu idemo slaviti i Bogu i Gospi se zahvaliti i pokloniti. Po dolasku smještaj u hotel 3*, noćenje. 20.05. (subota)   FATIMA Doručak, potom odlazak na prostor svetišta gdje ćemo slaviti svetu misu u kapeli na mjestu ukazanja Blažene Djevice Marije. Slobodno vrijeme za razgled i kupovinu. Ručak u hotelu. Poslije podne Križni put, te posjet mjestu Valinhos - selu Ajustrel gdje su rođeni pastirići i mjestu ukazanja. Mjesto je udaljeno 3 km od Fatime. Povratak u hotel i večera. Zatim program i procesija sa svijećama, noćenje. 

21.05. (nedjelja)  FATIMA-LISABON Doručak. Sveta misa te odlazak u pravcu Lisabona. Posjet mjestu Nazare, posjet crkvi Nossa Senhora da Nazaré te odlazak u centar mjesta, slobodno vrijeme za ručak u jednom od lokalnih restorana. Nastavak vožnje do mjesta Óbidos, srednjovjekovnog sela sa nevjerojatno slikovitim kamenim ulicama opasanim zidovima dvorca iz 12. stoljeća, šetanja i razgled starog centra: trg i crkva Sv.Marije, crkva Sv.Petra... Nastavak vožnje za Lisabon. Po dolasku smještaj u hotel 3*, večera, noćenje. 

22.05. (ponedjeljak)  LISABON  Doručak. Odlazak u razgled grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama, pogled na spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Misa te slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Povratak u hotel – večera, noćenje. 

23.05. (utorak) LISABON – VENECIJA – PADOVA – RIJEKA Rano ujutro transfer u zračnu luku Lisabon, gdje treba biti 2 sata prije leta. Let za Veneciju u 07:00 sati po lokalnom vremenu. Dolazak u Veneciju u 10:55. Vožnja autobusom do Padove – ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Antun, a jer je umro u talijanskom gradu Padovi i tu počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski. U rodnom Portugalu je štovan kao sv. Antun Lisabonski (Santo António de Lisboa) . Posjet bazilici sv. Ante Padovanskog i zahvalna zavjetna misa. Pauza za ručak  te povratak prema Rijeci. Dolazak kući u večernjim satima. 

 

CIJENA: 4.450,00 KN po osobi u 1/2 sobi (min. 40 putnika) Broj putnika je ograničen te se prijave vrše do popunjenja kapaciteta!

 

CIJENA UKLJUČUJE:  

 • povratna zrakoplovna karta Venecija – Lisabon – Venecija  prema programu
 • prijevoz turističkim autobusom do zračne luke Venecija prema programu
 • prijevoz turističkim autobusom u Portugalu prema programu  
 • pratitelja putovanja
 • smještaj u hotelu 3* u Fatimi u 1/2 sobama na bazi jednog punog pansiona i jednog noćenja s doručkom
 • smještaj u hotelu 3* u Lisabonu u 1/2 sobama na bazi dva polupansiona
 • lokalni vodič u Fatimi i tijekom posjeta mjestima Nazare i Obidos
 • cjelodnevni razgled Lisabona uz pratnju lokalnog vodiča
 • osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (autobusno)
 • jamčevinu za turistički paket aranžman
 • pripremu i organizaciju putovanja 

 

***Cijelim putem osigurana je duhovna pratnja svećenika*** 

 

NADOPLATE:

 • *obavezna nadoplata za ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE  550,00 kn
 • mogućnost nadoplate za jednokrevetnu sobu (ograničen broj)  860,00 kn  

*Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene cijene zrakoplovne pristojbe i izmjene u redu letenja zrakoplova. Sukladno tome agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa. 

 

Uvjeti i način plaćanja: 

 • GOTOVINOM do polaska
 • KREDITNIM KARTICAMA AMERICAN do 6 rata / DINERS do 12 rata bez kamata i naknada
 • MAESTRO KARTICAMA ERSTE, PBZ, ZAGREBAČKE I RAIFFEISEN BANKE do 12 rata bez kamata i naknada 

Osiguranje: Preporučamo policu putnog zdravstvenog osiguranja u inozemstvu i osiguranje od otkaza putovanja! 

Sastavni dio programa su Opći uvjeti za turističke usluge Autotransa d.o.o. 

Dođite u katedralu...

Katedrala je otvorena za javnost:

Od ponedjeljka do petka - 06h do 17h

Subotom - od 06h do 12h

Nedjeljom - od 09h do 13h

Napomena: U lipnju, srpnju i kolovozu katedrala je otvorena za javnost od ponedjeljka do subote od 06h do 19h, a nedjeljom od 09h do 18h.

Raspored bogoslužja i zajednica

Dnevna sv. Misa (s kratkom propovijedi) - od ponedjeljka do subote u 07:00h ujutro.
Krunica - u 06:30h ujutro.
Klanjanje - ponedjeljkom od 07:30h ujutro do 17:50h popodne (od 17h zajedničko).
Biblijska zajednica - ponedjeljkom u 18:30h u prostorima katedrale.

Napomena: Biblijska zajednica će imati zadnji susret 27.6., a nakon ljetne pauze nastavit će se u rujnu. Zadnje klanjanje održat će se 27.6., a nakon ljetne pauze nastavit će se u rujnu.

Nedjeljna Sv. Misa na talijanskom jeziku - u 09:45h (na velike blagdane u 09:30h)
Nedjeljna Sv. Misa - u 11:00h

ISPOVIJED
od ponedjeljka do subota od 07:30h do 9h
svaki dan popodne i nedjeljom - na upit

Duhovni razgovori - na upit

holy bible